TSYD’ye büyük haksızlık. TSYD’ye geçici olarak kayyum atandı
Türkiye Spor Yazarları Derneği’ne geçici olarak kayyum atandı.

TSYD’nin Mayıs ayında yapılan genel seçiminde yeniden başkan seçilen Oğuz Tongsir’e yönelik karalama kampanyası başlatılmıştı.

Seçimi kaybeden bir grubun sosyal medya üzerinden asılsız ihbarları üzerine İçişleri Bakanlığı soruşturma başlatmıştı. Bazı üyelerin sosyal medya üzerinden İçişleri bakanlığı, Beştepe ve Cumhurbaşkanlığını etiketleyerek attıkları twitler nedeniyle başlatılan incelemede, gelen müfettişler dernekte, bir süredir evraklara bakıyorlardı.

Genel seçimde Anadolu’dan oy kullanmak için İstanbul’a gelen üyelerin usulsüz şekilde davet edildiği iddiaları üzerine TSYD’ye geçici olarak kayyum atandı.
Başkan Oğuz Tongsir inceleme sürecinde geçici olarak görevden alınırken, Yönetim Kurulu ise görevine devam edecek.

İnceleme sonucunda çıkacak karar sonrasından Başkan Oğuz Tongsir ya göreve iade edilecek ya da genel seçim tekrar edilecek.

TSYD Başkanı Oğuz Tongsir’in itirazları sonrası soruşturma sonuçlanacak.

“SEÇİMLE GELDİK SEÇİMLE GİDERİZ”

TSYD Başkanı Oğuz Tongsir üyelere gönderdiği mesajda şu ifadeleri kullandı:

“Değerli üyem, seçimi kaybetmiş malum kişilerin sosyal medyada yaptığı asılsız ihbar üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından bir tedbir olarak geçici bir süre TSYD Başkanlığı’ndan uzaklaştırılmış bulunuyorum.

Derneğe kayyum atanmıştır. Anadolu’dan gelen gazeteci arkadaşların usulsüz bir şekilde Genel Kurul’a davet edildiği ve seçimi böyle kazandığım iddia edilmektedir. Hiçbir üyemiz satın alınamaz, oyunu peşkeş çektirmez. Anadolu’dan başlayan hamleyi çekemeyenler sonunda dersini gene alacaktır. Bu kısa süreçte gene Levent’te olacağımı bilmenizi isterim. Biz seçimle geldik, seçimle gideriz. Sevgi ve saygılarımla”

TONGSİR 499 OY ALMIŞTI

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda mevcut başkan Oğuz Tongsir, 499 oy alarak tekrar başkan olmuştu.

İstanbul’da yapılan Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Kurulu’nda mevcut Başkan Oğuz Tongsir ile İsmail Er’in listelerinin yarıştığı seçimin kazananı mevcut başkan Oğuz Tongsir olmuştu.

TSYD Olağan Seçimli Genel Kurul’u, Levent Tesisleri’nde gerçekleşti. 695 kişinin oy kullandığı seçimde Tongsir 499 oy ile başkan olurken Er 196 oyda kalmıştı.

Oğuz Tongsir’in listesi şu şekilde oluştu:

YÖNETİM KURULU:

Nuri İmre Recep Çınar Adnan Poyraz Murat Taşkın Bülent Karadaş Kemal Çağlayan İlhan Öztat Emin Demir Mustafa Karagöl Rafet Topçu Hilmi Türkay Ahmet Fisunoğlu Aygün Özipek Bahri Havadır.