Kötü 2020 yılı gitti, ne olacağı belli olmayan 2021 yılı geldi.
temenmiimiz sağlık ve huzur da gelsin.
Ancak, yeni yılla birlikte zamlar da geldi.
Yeni Yıl Nedir Nasıl Oluştu Bir Ona Bakalım
Milattan önce güneşe tapan putperestler, tanrı saydıkları Güneş’in her gün biraz daha erken kendilerini terk etmesine üzülürlerdi. 25 Aralık’ta günler tekrar uzamaya başlayınca, Güneşin kendileri ile kalmaya razı olduğuna sevinerek kutlamalar yaparlardı. Ayrıca; Güneşe tapan ve kurtarıcı tanrılarının kış başlangıcında doğduğuna inanan, diğer putperest milletler de vardı. Bunlar da Julian takvimine göre kış başlangıcı olarak kabul edilen 25 Aralık’ta özel kutlama törenleri yaparlardı.
O dönemde, Hz. İsa’nın (a.s.) doğum günü kesin olarak bilinmediği için, ilk Hıristiyanların Hz. İsa’nın doğumu için kutladıkları özel bir gün yoktu. Bu sırada Roma İmparatorluğunun her yerinde Güneşe ve putlara tapılıyordu. Roma İmparatoru Büyük Konstantin, putperest iken miladın 313 senesinde Hıristiyanlığı kabul etti. Putperestlikten birçok şeyleri de Hristiyanlığa soktu. Güneş tanrısının doğum günü kabul edilen 25 Aralık’ı yılbaşı kabul etti. Hz. İsa’nın (a.s.) kurtarıcı tanrı olduğuna inanan Hristiyanlar da, Hz. İsa’nın (a.s.) 25 Aralık’ta doğduğunu kabul ettiler. Sonunda bu geceyi miladi yılbaşı ve Noel olarak her sene kutlamaya başladılar.”
NOEL VE YILBAŞI FARKI NEDİR?
Noel, her yıl 25 Aralık tarihinde İsa’nın doğumunun kutlandığı Hristiyan bayramı. Ayrıca Doğuş Bayramı, Kutsal Doğuş veya Milât Yortusu olarak da bilinir. 20. yüzyılın başlarından itibaren Noel, Hristiyan olmayanlar tarafından da kutlanan, dinî motiflerinden arınmış, hediye alışverişi etrafında yoğunlaşan bir bayram olarak da kutlanmaya başlamıştır. Bu seküler Noel versiyonunda mitolojik figür Noel Baba temel bir rol oynar. Noel sözcüğünün kökeni Latince Natalis (doğum) kelimesidir. Türkçeye Fransızca Noël sözcüğünden geçmiştir.
İsa’nın doğumu
Noel, Hristiyanlıkta İsa’nın doğum günü olarak kutlanılır. İsa (d. MÖ 8-2 – ö. MS 29-36), Hristiyanlık’taki temel figürdür. Doğum ve ölüm tarihleri konusunda, tarihçiler arasında fikir birliği yoktur.
YILBAŞI KUTLANMASI
Yılbaşı kutlanması 31 Aralık gecesi kutlanmaktadır. 1 Ocak Salı gününe denk gelen yılbaşı tatilini pazartesi ile birleştirenler hafta sonuyla birlikte toplamda 4 gün tatil yapmış olacak.
TÜRKİYE’DE İLK YILBAŞI NE ZAMAN KUTLANDI?
Türkiye‘de yılbaşı kutlamaları 1930 yılından sonra başladı. Bizde Miladi Takvim, bundan 78 yıl önce, 1925 Aralık ayının 26’ıncı günü yayınlanan kanunla, resmen kabul edilmişti. O güne kadar kullanılmakta olan Rumi Takvim’in 1341 yılı Aralık ayının 31’inci gününü takip eden gün, yılbaşından ilk kez söz edildi
YENİ YIL MESAJLARI
Geçen sene pek güzel olmayabilir. Ama pes etmek yok. Yeni yıl 2021 tüm güzellikleri ile gelsin inşallah. Şimdi yeniden yola koyulma vaktidir.
Ömrün hangi durağındayız bilinmez ama yine geldi yeni bir yıl. 2021 yılı size huzur ve sağlık ile gelsin inşallah.
Günler 2020 yılının sonuna doğru hızla yaklaşıyor. Yeni yıl 2021 sağlık, barış ve huzur getirsin inşallah.
Aralık ayı günleri bir bir geride kalırken, gözler 2021 yılında. Yeni yılda her şey gönlünüzce olsun. Nice güzel yıllara inşallah.
Bir yıl daha giderken ömürden, 2021 yılı sağlık ve huzur getirsin inşallah. Yeni yılınız kutlu olsun.
Her zaman gönülde olmak dileği ile, yeni yılınız kutlu olsun.
Her günün mutlu geçmesi dileği ile yeni yıl 2021 da mutluluklar dilerim.
Acı ve mutluluklarla koca bir yılı geride bıraktık. Yeni yıl huzur getirsin inşallah. Nice güzel yıllara.
En güzel yeni yıl dilekleri senin için gelsin. 2021 yılı sağlık ve huzur getirsin inşallah.
Oku bu mesajı, sensin hayatımın ilacı. Sensiz olmak ne acı. Sevdam yeni yılını tebrik ederim.