AFAD’dan son dakika açıklaması: İlk belirlemelere göre ’da 14 kişi hayatını kaybetmiş, 212 kişi yaralanmıştır. ’da ise 6 kişi hayatını kaybetmiş, 145 kişi yaralanmıştır.

Türkiye’nin hr tarafından Elazığ ile Malatya’ya yardım ekipleri yola çıktı.

AKUT’tan açıklama: AKUT Bingöl ekibi Elazığ’da gerçekleşen deprem ardından bölgeye hareket etmiş; AKUT Mersin, Antep, Trabzon ve Rize ekipleri ise bölgeye intikal için hazırlıkları yapmak adına operasyon merkezine geçmiş ve çıkış hazırlıklarına başlamıştır

Merkezüssü Elazığ Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Elazığ ve çevre illerde de hissedildi. Depreme ilişkin açıklamalarda bulunan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, “Doğu Anadolu fay hattı uyanmaya başladı” dedi.

Deprem Uzmanı Prof. Şükrü Ersoy, “Elazığ‘da daha önce bir deprem olmuştu. Bu bölgenin kritik olduğunu söylemiştim. Doğal yolu fay hattının gerilimi yüksek bir bölge. Böyle bir depremin olabileceği hakimdi. Doğu Anadolu’da uzun süreden beri bir deprem yoktu. Beklenen bir depremdi. Ama bu deprem önemli. Yer kabuğunu kırmış olabilir” dedi.

AFAD’ın Twitter hesabından yapılan açıklamada, Sivrice’de 6,8 büyüklüğünde depremin meydana geldiği hatırlatıldı.  Açıklamada, “Bu depremden sonra 22.29’a kadar geçen zamanda, büyüklükleri 2,7 ile 5,4 arasında değişen 35 artçı deprem kaydedilmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

THY, Malatya ve Elazığ’a ek sefer koydu.

Ölenlerin ailelerine başsağlığı, yaralananlara ise geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.(MT)